X
تبلیغات
پیکوفایل
رایتل

فیتنس

سلامت و تناسب اندام

طرز تهیه غذاهای خامگیاهخواری (قسمت دوم)





در ادامه ی تهیه غذاهای خامگیاهخواری این بار قصد دارم چند نوع دستور غذای دیگر را برای دوستان علاقه مند بنویسم. منبع این دستورات غذایی باز هم کتاب "طلای سبز" خانم مریم ببر حسینی است. البته خودم چندان حوصله و علاقه ای به درست کردن این نوع غذاها ندارم و بیشتر ترجیح می دهم غذاها را به صورت کاملاً طبیعی مصرف کنم، علاوه بر این که درست کردن این نوع غذاها نیز مانند درست کردن غذاهای پخته معمولاً وقت گیر است امّا به هر حال از سر کنجکاوی و برای تنوع، گاهی یکی دو نوع از این غذاها را (البته بدون نمک و عسل) تهیه می کنم.   آرشاویر دِر آوانسیان نیز در مورد تهیه ی غذاهای خامگیاهخواری سال ها پیش نوشته بود:

"در موقع شروع زنده خواری با اولین مشکلی که مردم رو به رو می شوند این است که نمی دانند چه باید بخورند و چطور بخورند. همانطور که گفته شد بهترین طرز تغذیه این است که مردم چند نوع غذای طبیعی را روی میز بچینند و از هر کدامش که میل دارند بردارند و بخورند. در آینده ی نزدیک وقتی زنده خوارهای کاملاً سالم، بهترین و مفیدترین کار و فعالیت و تفریحات را برای خود انتخاب کردند دیگر حوصله نخواهند کرد وقت گرانبهای خود را صرف نموده و چند نوع سالاد تهیه نمایند. بدین طریق مردم کم کم به طرز تغذیه ی ساده و طبیعی روی می آورند. مخصوصاً کودکان زنده خوار هیچ میل به سالادها از خود نشان نمی دهند. من و همسرم و سایر زنده خواران سالخورده بیشتر میل داریم سالادهای مقوی که در آن گندم، گردو، سیب زمینی و روغن زیتون به کار برده باشند بخوریم چون این ها تقریباً جای خوراک های پخته را پر می کنند و آدمی را زودتر سیر می نمایند، ولی دخترم آناهید که در عمر خود هیچ خوراک پخته نخورده و حتی نمی داند مزه ی نان چیست به این سالادها چندان علاقه ای نشان نمی دهد و به ندرت یکی دو قاشق از آنها بر می دارد، ولی در عوض چهار پنج عدد گوجه فرنگی یا خیار یا هویج را پشت سر هم می خورد یا یکی دو تا بادمجان بزرگ با پوست میل می نماید. بعضی وقت ها یک بشقاب پر تربچه یا سیب زمینی خورد می کند، چند عدد لیمو ترش روی آن می ریزد و می خورد. گاهی می بینیم هندوانه ی رسیده را گذاشته یک تکه پوست آن را به دست گرفته و با میل فراوان می خورد یا این که یک مشت گندم خشک را در دهان ریخته و می جود.

ما بزرگسالان که ذائقه ی خود را خراب کرده ایم از این چیزها تعجب می کنیم، ولی آناهید که دختر واقعی طبیعت می باشد با ذائقه ی طبیعی خود در این غذاهای طبیعی مزه ی لذیذ پیدا می کند و از خوردن آنها لذت می برد. من شخصاً فکر می کنم در پوست فشرده ی هندوانه بیشتر از خود هندوانه غذا موجود است. آناهید معمولاً میوه جات خیلی شیرین زیاد دوست ندارد، ولی گاهی که میل می کند یک دفعه بیست، بیست و پنج عدد خرما می خورد. او به نمک هم علاقه نشان نمی دهد و خیار یا گوجه فرنگی را بدون نمک می خورد. طبیعتاً همه ی کودکان زنده خوار همین عادت را دارند و وقتی که آنها بزرگ شدند و مشغولیات مفیدتری برای خود انتخاب نمودند مسأله ی تغذیه در درجه ی دوم اهمیت قرار می گیرد و مردم می توانند یک مشت گندم یا بادام در جیب گذاشته تمام روز عقب کار خود بروند ..."


این بار ابتدا با معرفی لبنیات گیاهی، جایگزینی طبیعی برای لبنیات حیوانی معرفی می کنم. البته خودم به شخصه عقیده دارم نمک غذایی طبیعی برای ما انسان ها نیست امّا به هر حال همانطور که در تهیّه ی بعضی از لبنیات حیوانی از نمک استفاده می شود در تهیّه ی برخی لبنیات گیاهی هم از نمک استفاده شده است:


شیر

مواد لازم:

- پودر بادام هندی یا پودر بادام / یک پیمانه (75 گرم)

- آب / 2 پیمانه

طرز تهیّه:

پودر بادام هندی یا پودر بادام را در مخلوط کن ریخته و آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شیره ی آن کامل گرفته شود و مایع یک دستی به دست آید. البته شیر تهیّه شده از پودر بادام هندی بهتر است.





ماست

مواد لازم:

- بادام زمینی / 80 گرم

- مغز بادام / 160 گرم

- پودر نارگیل / 2 پیمانه (120 گرم)

- لیمو ترش / یک عدد (100 گرم)

- آب / 2 پیمانه

- نمک دریا / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


بادام زمینی و مغز بادام را آسیاب کرده و پودر نارگیل را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته و اجازه دهید به اندازه کافی مواد با هم ترکیب شوند تا شیر نسبتاً غلیظی به دست آید و آب لیموترش تازه را به آن اضافه کنید سپس در ظرفی ریخته چند ساعتی بگذارید تا به طور طبیعی تخمیر و تبدیل به ماست شود (این ماست گیاهی را می توانید با خیار، کشمش و سبزی خشک مصرف تمایید).





دوغ

مواد لازم:

- بادام زمینی یا مغز بادام / 80 گرم

- پودر نارگیل / یک پیمانه (60 گرم)

- سبزیجات معطّر / به میزان دلخواه

- لیمو ترش / یک عدد (100 گرم)

- آب / به مقدار لازم

- نمک (نمک دریا) / یک قاشق چایخوری

طرز تهیّه:


بادام زمینی یا مغز بادام را آسیاب کرده به همراه پودر نارگیل و آب در مخلوط کن بریزید تا به صورت مایع شیری در آید. بعد در صورت لزوم آن را صاف نموده و در آخر آب لیموترش تازه و نمک (نمک دریا) را به اندازه کافی به آن اضافه نمایید (در ضمن می توانید از سبزی های معطّر از قبیل تعناع، آویشن و غیره استفاده کنید).




پنیر

مواد لازم:

- پودر بادام هندی / یک پیمانه (75 گرم)

- پودر بادام زمینی / یک دوّم پیمانه (35 گرم)

- ثعلب / یک دوّم قاشق چایخوری

- آب / به مقدار لازم

- نمک دریا / یک قاشق چایخوری

- مغز گردو یا زیره / جهت تزئین

طرز تهیّه:


آب را در مخلوط کن ریخته و کم کم پودر بادام هندی و پودر بادام زمینی را به آن اضافه کرده تا مخلوط نسبتاً سفتی به دست آید. سپس ثعلب و نمک را اضافه کرده در انتها مواد را در قالب های کوچک ریخته و با مغز گردو یا زیره تزئین کرده و در یخچال قرار دهید.


کره

مواد لازم:

- پودر بادام هندی / یک پیمانه (75 گرم)

- آب / به مقدار لازم

- زعفران / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


پودر بادام هندی و زعفران را در مخلوط کن ریخته مقداری آب در آن بریزید و آنقدر هم بزنید تا مخلوطی سفت (مانند کره) به دست آید. سپس مواد را در قالب های کوچک در یخچال قرار داده تا خود را بگیرد.



خامه

مواد لازم:

- پودر بادام هندی / 100 گرم

- آب / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


پودر بادام هندی را در مخلوط کن با مقدار کمی آب مخلوط کنید تا خمیر سفتی به دست آید سپس در ظرف مورد نظر ریخته و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد (برای شیرین کردن خامه، از شیره خرما یا عسل و برای خوش عطر کردن آن از مقدار کمی هل یا میخک می توان استفاده نمود).



کشک

مواد لازم:

- پودر مغز گردو / یک پیمانه (90 گرم)

- آب لیموترش تازه / یک قاشق غذاخوری

- آب / به مقدار لازم

- نمک / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


پودر مغز گردو، آب لیموترش تازه و نمک را در مخلوط کن ریخته آب را کم کم به آن اضافه کنید تا خمیر سفتی به دست آید، سپس در یخچال قرار دهید.


و حال دستور تهیه ی چند نوع غذای خوشمزه ی دیگر:



بستنی زعفرانی




مواد لازم:

- پودر بادام هندی / 500 گرم

- آب / 2 الی 3 پیمانه

- ثعلب / یک قاشق سوپخوری

- عسل / 400 گرم

- زعفران / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


زعفران را با آب و پودر بادام هندی در مخلوط کن خوب مخلوط کنید سپس عسل و ثعلب را اضافه کرده اکنون مایع بستنی آماده است و فقط برای بستن آن اوّل درجه ی یخچال را در حد بالا قرار داده سپس مایع بستنی را در ظرف استیل یا لعابی ریخته و در جایی قرار دهید تا سفت شود. در ضمن باید ظرف گودی را همزمان در یخچال قرار دهید تا سرد شود. بستنی را از یخچال در آورده و در ظرف مذکور بریزید و بستنی را با قاشق چند تکه کرده و با مخلوط کن دستی و یا با قاشق خوب مخلوط کنید و دوباره در یخچال قرار دهید. همین که یستنی حالت گرفت درجه ی یخچال را دوباره پائین بیاورید تا برای مصرف آماده شود.




کوفته





مواد لازم: (برای 5 نفر)

- جوانه گندم / 3 پیمانه (360 گرم)

- پودر مغز گردو / یک پیمانه (90 گرم)

- پیاز / یک عدد (150 گرم)

- سبزی کوفته / 140 گرم

- زرشک / 2 قاشق غذاخوری (14 گرم)

- کشمش / یک دوّم پیمانه (60 گرم)

- روغن زیتون / 2 قاشق غذاخوری

- نمک / به مقدار لازم

- فلفل / به مقدار لازم

- زرد چوبه / به مقدار لازم

- دارچین / به مقدار لازم

- زنجبیل / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


جوانه گندم را چرخ، پیاز را رنده کرده و با پودر مغز گردو به خوبی ترکیب نمایید. سپس به همراه زرشک و کشمش، سبزی کوفته، روغن زیتون و ادویه ها کاملاً ورز داده و به شکل کروی (کوفته ای) در آورید. وسط آن را به دلخواه می توانید آلو (آلو خیس شده) بگذارید، سپس داخل یجچال قرار داده تا سفت شود.




کتلت روسی





مواد لازم: (برای 5 نفر)

- جوانه گندم / 3 پیمانه (360 گرم)

- پودر مغز گردو / یک پیمانه (90 گرم)

- پیاز / یک عدد (150 گرم)

- هویج / 3 عدد (250 گرم)

- زرشک / 2 قاشق غذاخوری (14 گرم)

- شوید خشک / به میزان دلخواه

- روغن زیتون / بک قاشق غذاخوری

- نمک / به مقدار لازم

- فلفل سیاه / به مقدار لازم

- دارچین / به مقدار لازم

- زرد چوبه / به مقدار لازم

- زنجبیل / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


جوانه گندم را چرخ، هویج و پیاز را رنده کنید و با زرشک، پودر مغز گردو، روغن زیتون و ادویه ها خوب مخلوط کرده سپس به شکل کتلت در آورید و در انتها با شوید خشک تزئین تمایید.




کوکو سبزی





مواد لازم: (برای 4 نفر)

- جوانه گندم / 3 پیمانه (360 گرم)

- پودر مغز گردو / یک پیمانه (90 گرم)

- پیاز / یک عدد (150 گرم)

- سبزی کوکو / 140 گرم

- زرشک / 2 قاشق غذاخوری (14 گرم)

- روغن کنجد / 2 قاشق غذاخوری

- نمک / به مقدار لازم

- فلفل سیاه / به مقدار لازم

- زرد چوبه / به مقدار لازم

- دارچین / به مقدار لازم

- زنجبیل / به مقدار لازم

طرز تهیّه:


جوانه گندم را چرخ، پیاز را رنده کرده و با پودر مغز گردو به خوبی ترکیب کنید. سپس زرشک را همراه سبزی کوکو، ادویه ها و روغن کنجد به مواد اضافه نمایید. مواد را کاملاً ورز داده و به شکل کوکو در آورید سپس داخل یخچال قرار داده تا خود را بگیرد.




کباب





مواد لازم: (برای 5 نفر)

- جوانه گندم / 3 پیمانه (360 گرم)

- مغز گردو / 120 گرم

- پیاز / یک عدد (140 گرم)

- زرشک / 2 قاشق غذاخوری (14 گرم)

- روغن زیتون یا روغن کنجد / 3 قاشق غذاخوری

- نمک / یک قاشق چایخوری

- فلفل / یک دوّم قاشق چایخوری

- زرد چوبه / یک دوّم قاشق چایخوری

- دارچین / یک دوّم قاشق چایخوری

- زنجبیل / یک دوّم قاشق چایخوری

- سماق / جهت تزئین

- ریحان / جهت تزئین

- گوجه فرنگی / جهت تزئین

طرز تهیّه:


پیاز را رنده کرده و با جوانه گندم و مغز گردو چرخ شده به خوبی ورز دهید تا خمیری یک دست حاصل شود. سپس زرشک، روغن زیتون یا روغن کنجد و ادویه ها (ابتدا در مقداری آب حل نمایید) را به مواد اضافه نموده و زمانی که مایع کباب آماده شد دست خود را با آب سرد مرطوب کنید تا به دست شما نچسبد و مقداری از مواد را به صورت کباب شکل داده و داخل بشقاب قرار دهید و روی آن سماق بپاشید و آن را با ریحان و گوجه فرتگی تزئین نمایید.

منبع: وبلاگ میوه خواری

تاریخ ارسال: 1392/11/12 ساعت 21:02 | نویسنده: میترا | چاپ مطلب
نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد